Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Icketrosbekännelse

Nu ska vi bekämpa vår kristna tro:

Vi tror inte på Gud allsmäktig,
som aldrig varit varesig himmelens
eller Jordens skapare

Vi tror inte heller på Jesus Kristus
som något annat än upprorsledare
och tänkare,
och absolut inte
som någon obefintlig entitets son,
och alltså inte heller som avlad
av någon flummig metafysisk enhet,
medan vi däremot kan gå med på att han fötts
av en kvinna Maria,
men hon hade nog hoppat över skaklarna
såvida Josef ändå inte var fadren

Vi kan också sluta upp
bakom åsikten av Pontius Pilatus
beordrade avrättningen av upprorsmakaren,
men självfallet har revoltören Jesus,
lika lite som någon annan,
uppstått från döden,
och något himmelrike att stiga upp till
har ju heller aldrig existerat

Vi tror heller inte på någon helig
metafysisk entitet,
och anser att allt kyrkligt ska upphöra
med det snaraste,
och framhåller att de enda som kan förlåta
våra överträdelser
är vi själva

och evigt liv kan vi se oss i månen efter!

.




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 89 gånger
Publicerad 2020-10-18 12:02



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP