Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Känselminne

I december är alla fågelungar
på andra sidan jorden
det kan inte vara vinter om körsbär finns
det kan inte vara fågelblod i snön
eller det röda på dina tänder

luften luktar bränt av snö
och vi ber om att få flyga
in i solnedgångarna på dina bilder
svälja sommaren med skalet på,
tabletterna som smälter under tungan

de ville bända upp din bröstkorg
för att söka sångens källa
i december brinner mörkret
vi kan se det genom huden
som ett bläckrött ljus




Fri vers av Grävling
Läst 167 gånger och applåderad av 13 personer
Publicerad 2020-10-18 20:46



Bookmark and Share


  Solstrale VIP
Förstår, bereds en plats för förmakets upprustning ... Blir hänförd av din skicklighet med orden!
2020-10-21

  Ulf Carlsson VIP
En "Grävling"-dikt med ett enda adjektiv och ändå lyser den blodröd, full av smaker, lukter, ljud, synintryck och den längtan som rinner i våra vinterådror!
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling