Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Illustration: Solstrale…


VÅRT MODERSKEPP JORDEN ÄR

 

vi flyger genom universum

som en del av allt stoft där

är människan allt för dum

vi blir stoftet som flyger här

om moderskeppets motor skär

 

hur kan vi klippa skeppets vingar

är människan allt för omedveten

när det en dag är för sent vi svingar

blir en del av ett eko-  sväljer förtreten

till stoft ska vi bli - vatten som ringar

 

moderskeppet för oss jorden är - ser du?

skulle du i vintertid vilja leva året runt nu

där i ett kosmos som kanske är ett monsters gap

kanske spottas vi ut som grus med en rap

hjälper inte ens då att vår lyckosiffra är sju

 




Bunden vers (Rim) av Solstrale VIP
Läst 164 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-19 08:43



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande, det behövs goda och starka krafter, annars tar det en ände med förskräckelse!

Vi bär framtiden i våra händer till kommande generationer, bör hållas varsamt.
2020-10-19

  AiA Maria den fria

Reflekterar över människans val o valmöjligheter ... o över hur mycket som finns trots att det inte för alla syns

Tack för påminnelsen :)

Solsken på din dag!
2020-10-19

    Lena Staaf VIP
En undran ( med en rysning):vary vi ska ta vägen när vår jord är förödd.
2020-10-19
  > Nästa text
< Föregående

Solstrale
Solstrale VIP