Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sturke björn

Sturke var en bamsebjörn

Vi tackom nu så gärna 

Han leta mat med ljus och lykta 

Under varje liten stjärna 

I djupa skogen fann han ett träd

Som förvred hans lilla hjärna 

 

Flitigt bi ger mycket honung

Den vill Sturke gärna smaka

Så han sträcker upp sin ram

För att på grenen skaka

Ingen honung fick han ner

Utan han fick sin bakdel svalka 

 

Sturke var en liten bamsebjörn 

Vars mage ständigt hungrig var

I sin jakt efter något sött att äta

Han ofta lämnade förståndet kvar

Så lika tom hans mage ekar varje dag

Endast en torr skorpa per dag han har 

 

 




Bunden vers (Rim) av Maria Sundelin VIP
Läst 96 gånger
Publicerad 2020-10-20 10:26



Bookmark and Share


  Millner VIP
Vad sa hon?
2020-10-20

  ULJO
Kul text till en traditionell musikton
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP