Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En inte så ovanlig man.

Han är inte så särskilt klok -
Inte så särskilt oklok heller.

Han är inte så särskilt vacker -
Inte så särskilt ful heller.

Han är inte så särskilt rolig -
Inte så särskilt tråkig heller.

Han ler inte så ofta.
(Han vill inte visa tänderna.)

Han är inte så särskilt ung -
inte så särskilt gammal heller.

Får han vara med och spela boule ändå,
trots allt det han inte är, och trots det han är.

Eller i den där föreningen där de pratar om nyutgivna böcker?

Han kanske skulle våga fråga,
ifall bara någon hörde hans röst.

Eller så fortsätter han som förut,
går sin väg, tyst och liksom osynlig.




Fri vers (Fri form) av Cikoria Blå VIP
Läst 113 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-19 14:05



Bookmark and Share


  Gunnel Eriksson VIP
Bra beskrivning av en pensionärs-
medelsvensson.
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Cikoria Blå
Cikoria Blå VIP