Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Min vän Peter Cassirer är död. Jag träffade honom och hans tax Bullen en sista gång i somras. Och vi som skulle äta tillsammans och så hann du dö. Livet är skört.


Gezegenung


Jag vill omfamna tiden
Som gett mig vackra minnen
Min vän har somnat
Vi hann inte mer
Döden kom emellan
Och tog en bit av mitt hjärta
På färden

Ditt liv var spännande
Här i världen
Du var en skön tenor
Du skrev retorik
Speciell var du
Med din ironi

Men framför allt
En omtänksam själ
Som ville väl
En skör gestalt
Som genomlidit allt

Nu har du nått frid
Du och Bullen
Saknad är du
Saknad är du
Jag saknar en del
Av mitt hjärta

gezegenung




Fri vers av Jeanne-Marie VIP
Läst 131 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-19 22:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Jeanne-Marie
Jeanne-Marie VIP