Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Förmåga att driva igenom sin vilja trots motstånd genom att skapa rädsla eller utföra våld


Maktens agenda

Makt en sorts invasion för att skapa herravälde och
ändra på ordningen, vad gäller regler, lagar och värdegrund.
Maktens två ansikten måste genomskådas
Handlar det om beskydd eller förtryck?!

Demokrati eller diktatur?

För att få kontroll startas en situation som ger en reaktion
och utmynnar i en lösning där räddningen ges när reaktionen
skapat tillräckligt mycket rädsla, där makten tilldelat regler,
lagar och nya värderingar för att beskydda eller förtrycka!

Allt sker på en psykologisk nivå där offren hamnar i ett
beroende förhållande till utövaren som genom rädsla som
skam o skuld eller våld skapar kontrollen!

Lär känna maktens knep för att förslava och förtrycka!
Den finns mitt ibland oss på alla nivåer!

När makten eskalerat till ett spel på liv och död har den nått
en brytningspunkt....beroende om du inser vad den
bakomliggande agendan står för innan det är försent!

Beskydd , Förtryck eller Herravälde









Övriga genrer (Pastisch/Hommage) av WyS VIP
Läst 137 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-20 10:38



Bookmark and Share


  Marita Ohlquist VIP
Bra och tankeväckande!
2020-10-21

  Kungskobran VIP
En gör fel, förbud för alla
2020-10-20

  danne //
Tickande farligt bra förmedlat ...
Man är nog rädd för makten ...känner hur man kan böja en enkel najtråd tills den bryter hållfastheten men två eller tre blir svårare, det folkrörelsen en gång var ligger nog som ett tunt lager på köksfläkten som man borde putsa rengöra .... bygga upp igen ...

vet inte kanske ute å cyklar nu ...
men det väl skrivet WyS å står ut i mängden ... med brinnande eld i orden...
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

WyS
WyS VIP