Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Psykyitrisk vård?


KLINIKEN!

Mannen kallade sig "Greven" vilade ut
på klinkan, Greven hade olika egenskaper,
tog promenader utan skor och påstods sig
vara av italiensk adel, även olater som att
förrätta sina behov utomhus i buskar ute
på rastgården. olyckligtvis fanns i hans
närhet en medpatient som på kvällarna
sökte bland buskar och snår efter sin
förlupne livskamrat.

I skymningen trampade denna patient
på Grevens träck med sina båda skor.
Fönstret som stod på glänt öppnade han
för att komma inomhus igen. Klev in på
ett skrivbord och gick genom kansliets
byggnad till entrén, öppnade dörren,
tog sig till huvudbyggnadens entré och
ringde på.

Personal öppnade, patienten
var tvångsintagen, greppet kopplades
och han återfördes till sin avdelning.
Spåren från skorna gick att följa...
Väl på avdelningen blev mannen
orolig och våldsam så fasthållen gavs
en lugnande spruta, han skrek och skrek
tills skriken tystnaden och allt blev lugnt.

Greven förstod inget där han satt utan skor...




Prosa av Johanne Rydgren Rilje
Läst 123 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-20 12:59



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Johanne Rydgren Rilje
Johanne Rydgren Rilje