Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

SILHUETT MOT MÅNLJUSVÄGG

 

Stjärnornas tända lyktor

lyser på mörkblått himlavalv

månens silverglitter strös

över vattnets mörka yta

 

vinden vilar rofylld

tystnad som smeker löven

i trädens stilla kronor

bryts av plaskande vatten

 

skogens högresta konung

går med höga kliv

i strandkantens vass

silhuett mot månljusvägg

 

en sagoboksillustration

som målad av John Bauer

att gömma i minnets

rika skattkammare




Fri vers av Elisabeth Nilsson VIP
Läst 135 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-20 17:39



Bookmark and Share


  Boel Lindell
Så vackert. Det är omöjligt att inte se allt det vackra för sin inre blick när det är du som beskriver.
2020-10-22

  Feliaxel VIP
Så vackra rader om vår vackra natur
2020-10-21

  DavidM VIP
Vackert. En miljö för en sägen, en berättelse för naturen.
2020-10-20

  ULJO
Fin John Bauer inspiration
2020-10-20

  Solstrale VIP
Ja alla dessa naturupplevelser denna fint romantiserad av dig, naturromantik naturlyrik...
2020-10-20

  AiA Maria den fria
Underbar-Trolsk stämning
...att minnas


Tack!
2020-10-20

  Niliboy
Mycket fint berättat å diktat. Skön poesi med andra ord!
2020-10-20

    Lena Staaf VIP
Vackert skrivet om skön naturupplevelse!
2020-10-20
  > Nästa text
< Föregående

Elisabeth Nilsson VIP