Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

En vurm




Ashprihanal Pekka Aalto ( finne född 27.8.1970 i Stockholm ) är en uthållighetslöpare på ultralånga distanser. Han har vunnit den längsta tävlingen som finns åtta gånger. Mer än någon annan. Den arrangeras varje år i Jamaicakvarteret i Queens i New York. Banan mäter 883 meter och ska springas 4 988 kilometer ( = 3 100 miles ) eller 5649 varv.

Han har just nu världsrekordet på sträckan : 40 dygn, 9 timmar, sex minuter och 21 sekunder.

Namnet Ashprihanal är honom givet efter en indisk fredsfilosof... ( Sri Chinmoy som dessutom är författare, konstnär, idrottare, musiker och andlig lärare ). Namnet lär betyda "målets brand i hjärtat".

Aalto är till yrket tidningsutdelare och äter varken kött eller fisk men gärna ägg och mjölkprodukter.




Övriga genrer (Essä/Recension) av Gunnar Hilén VIP
Läst 132 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-20 17:17



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria

*ler*

”Målets brand i hjärtat”...

bär vi alla på olika sätt... tillåter den att lysa ”olika”...

”Tänd än mer” :)


Tack!
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Gunnar Hilén
Gunnar Hilén VIP