Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

MINA DIKTER

Det gäller mina dikter,
som börjat tappa stinget,
som missat mått och vikter
tills de betyder inget.

Det är ju otvetydigt
att jag har blivit dålig.
Jag erkänner nu lydigt,
att jag är undermålig.

Det är min egen skattning
och mina egna tycken,
min egen självuppfattning
om mina diktarstycken.

Det gäller det jag skrivit
i dessa sena tider.
Det kanske borde blivit
de sista, sent omsider.

Det syns att jag har tröttnat
i sensibiliteten,
i fantasin som ruttnat,
i tankeverksamheten.

Det känns en klump i magen.
Jag tar returbiljetten.
Jag tar mig själv i kragen
och inleder reträtten.
















Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-21 20:13



Bookmark and Share


  Minkki VIP
Ingalunda pjåkigt skaldat om det vi alla måste acceptera - att vi har ups and downs. Jag välkomnar påminnelsen, sitter själv i tidernas ordtorka
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP