Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Svalbad, men inte på Svalbard, utan vid Erstaviksbadet


Det minnesvärda


Om bland världens lyckor jag får välja en
skall stunden på klippkanten nog vara den
med Avskedets solstråle sträckt mot min kind
ty aldrig så molnfri blir himlen igen

Maneternas själlösa skönhet berör
I kallnande vågornas lekar de dör
Det liknar en sommardag, men är det ej
och gnistan som lever är liten och skör

Om något jag verkligen önskat att ske
så är det att plötsligt få händerna se
på sommarens andar som hälsar oss friskt
ty vad skulle gro utan några som de

Och om jag får välja min bästa minut
till evigan fröjd att den aldrig tar slut
så blir jag helt viktlös, och med en kaskad
i vågskummet sparkar jag sommaren ut.



18/9 2020




Bunden vers (Rim) av Lena Söderkvist VIP
Läst 146 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-20 22:38



Bookmark and Share


  Blomma-Stjärna VIP
också jag älskar klippor och solstrålar i vågskum - underbar lovsång till sommar och havsbad!
2020-10-21

  Nanna X
Skönt rimmad bad-kavalkad! Jag är också som lyckligast när jag badar i havet.
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lena Söderkvist VIP