Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Dina minnen är av hud

Det svala ljuset faller in från sidan
du säger, det kommer att bli ärr
det kommer att bli frågor

timmarna utsträckta i dina armar
novembermolnens förbryllande lugn

som om de visste varifrån orden kommer
att nätterna är oändliga på olika sätt
för olika människor

knogarnas allt djupare årsringar,
dalar och åsar av vintermånader
som skaver mot varandra

och dina ord blanka som blod
på gryningens fingertoppar




Fri vers av Grävling
Läst 181 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-20 23:37



Bookmark and Share


    Lena Staaf VIP
Jag tänker att dikten handlar om tid ( "årsringar") och väntan.
2020-10-21

  Kajan VIP
En dikt som jag upplever bär samma lugn som novembermolnen i texten; det är lite som ögonblick efter att något (dramatiskt?) hänt. Fastnar särskilt för orden:
"att nätterna är oändliga på olika sätt
för olika människor".
2020-10-21

    ej medlem längre
Förförande vacker poesi. Din dikt upphäver tiden samtidigt som den tränger djupare ner i den.
2020-10-21

  Solstrale VIP
Men sååå fantastiskt bra!
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling