Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

HÖSTPROMENAD

Så går jag då åter i höstregnens rusk
och tänker på ditten och datten.
Jag låtsas jag är en antikens etrusk
där jag plaskar i pölarnas vatten.

Jag leker med tankar på vikingatåg
på Kattegatts fräsande vågor,
fast mitt paraply sätter gräns för min håg
och fantasiens förmågor.

Jag fortsätter traska och tänka ändå
trots dagar av regnrusk och klagan,
för ovanför molnen är himmelen blå
och öppen för dikten och sagan!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-21 15:08



Bookmark and Share


  Minkki VIP
äntligen! en etrusk bland poeterna!
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP