Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Blåmärksblå himmel

Som barn var vi ändå
på ett språk av strömlugnt blod
bara rädsla och gömda tårar
och flykter från tröstande händer

det fanns spår av ditt språk
redan i mödrarnas dikter
i de nyss upptäckta orden
trädda genom ditt mörker

och ibland gick något sönder
en bräcklig skål eller en svepning
alla kvällar som vi lindat om oss
och broderat med tid

vi klär oss i nya skuggor
våra snöblinda drömmar
tills vi nästan liknar människor
av blåsprucken is




Fri vers av Grävling
Läst 152 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-10-21 17:08



Bookmark and Share


  Androiden VIP
det skulle verkligen vara soft att ha din hjärna...
2020-10-21

  Judas Ekholm VIP
Så vackert. Så smärtsamt. Så ohyggligt skickligt.

DU är i sanning ett skaldeunikum. Tack för upplevelsen!
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling