Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Till fronten II

Vid frontlinjen väntar de
fortfarande på dig
ledet med alla gamla kämpar
har alltid exakt en tom plats
- din
och på slagfältet
där gamla synder aldrig dör
står den missförstådde korpralen
spöket från din ungdom,
den du aldrig gjorde till
- din
i ständig honnör
och din älskade gamla general
han som skulle leda dig in
i framtiden
och sätta segerkransen
på den ödeskyssta hjässan
- din
han ler med ena mungipan
håller pipan med den andra
medan hären tänder eldar,
alltid redo för slutstriden
för det blir ju bara
en till
alltid bara en till
den sista, den som ställer
allt till rätta
den vill du väl inte missa?
den som gör att du
förtjänar din pension
även om du mot förmodan
inte överlever slaget
så vad väntar du på?




Fri vers (Fri form) av Lustverket VIP
Läst 147 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-21 17:30



Bookmark and Share


    ej medlem längre
fin akvarell där!
2020-10-23

  Lustverket VIP
Tack för kommentarer :)

Lite av den känslan: ödet kanske inte finns, men tänk om, tänk om jag råkar missa det? :=)

2020-10-22

  Kungskobran VIP
Fantastisk mångfasetterad dikt som omfattar det mesta i livet
2020-10-22

  AiA Maria den fria
Jag har ingen tro på ödet men...


Ordet som känns är ”ödesmättat”...

Tack!
2020-10-21

  Lustverket VIP
Absolut, men också att aldrig veta om den föreningen samtidigt gör slut på en... stänger dörrar istället för öppnar.
2020-10-21

  Brunluvan
Tolkar det som en längtan efter att förenas med sitt syfte, sin passion. Vad det än må vara, men någonting kommer emellan och känslan tär.
Kraftfull leverans!
Tack för dina ord
2020-10-21
  > Nästa text
< Föregående

Lustverket
Lustverket VIP