Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Sålunda återvände jag till mitt favoritmotiv

- eh till den nakna kvinnokroppen i naturen?
Nej och åter nej jag är ju tyvärr inte en berömd målare som Anders Zorn.
Mitt verkliga favoritmotiv är ju treenigheten känslan, tanken och ordet.
Vilket kommer egentligen först av de tre. Det tycks som en säker gissning att tro att känslorna kommer först eftersom det tar lång tid för barnet att artikulera sina behov i form av ord. Detta förtar inte mödrars förmåga att tolka vad barnet skriker gnyr eller gråter för. Det är enligt mig helt otroligt vad dessa mödrar kan. Sådant kan man verkligen kalla för äkta empati. Men med dessa ord är det betydligt svårare. Dessa halkiga bedrägliga ord vad kan man göra med dem? Hr Fredriksson gav en gång för länge sen ut en bok betitlad det politiska språket. Den var vad jag minns ganska omfattande. Den visade med önskvärd tydlighet att ord har så många funktioner och ofta inte av den klargörande natur som de flesta av oss önskar. och som min gamle far sa skall man ljuga skall man göra det långt och smalt så det går i folk.
PS en guide vid Zornmuseet i Mora berättade följande brottstycke ur Zorns memoarer. Återvände jag sålunda till mitt favoritmotiv den nakna kvinnokroppen i naturen. "Suck". DS.




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 113 gånger
Publicerad 2020-10-21 22:16



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP