Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Ögongodis ur komfortzonen mash-up #ordtolka Min svindel viker inte en tum ge oss hybris på burk eller i prassligt påse ...receptfritt...


Ditt pronomen är ögongodis



Ditt hår är tutti-frutti
Och ditt namn låter som en superhero
Dina läppar är hallonbåtar
Din hud karamelliserad



Och jag känner mig “så jävla PK” ibland
Som inte faller för frestelsen att
snatta från kakburken.
Inte kliver ur min bekvämlighetszon
Jag kramar trygghetens sockrade komplimanger
Väntar till lördag trots att dina läppar finns på
mindre än två meters avstånd


Och mina ögon behöver gå i parterapi
För de skelar när jag suktar efter dig
Och jag får svindel
när jag ser ner i Grand Canyon


Och allt som sker inom räckhåll
blir ett dunkel
blir rondeller
Pepperkakshus garnerade med nonstop
Väjningsplikt blir tutande sirener

 

Kalla mig "Gottegris"
Men ditt pronomen är “Ögongodis”


Och jag vill att du kliver över mina
riksgränser
och att vi känner nåt för varandra
som närmast kan liknas vid

 

 


“stalkervarning”


 




Fri vers av Hon kallar sig poet VIP
Läst 192 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-27 17:12



Bookmark and Share


  Hon kallar sig poet VIP
Tack Flisan :) och nä... sanningen är den att jag aldrig skriver länge på nån dikt. Det är inom 5 minuter, that's it


2020-10-30

  Flisan
Gillar det mycket. Hur man känner att man kommer framåt i texten och inte står still.

Får en känsla av att du kanske har skrivit på den ett tag? Med tanke på hur saker på ett sätt hör ihop med ändå känns ''eget''.
förlåt, svårt att förklara.
2020-10-30

  Bjarne Nordbö
Det är så mycket liv i dina ord. Gillas.
2020-10-29

  DominiQueen
Wow, vilken svindlande fart och Dina metaforer är världsklass och med en god del humor.
2020-10-28

  Hon kallar sig poet VIP
Är man nyfiken på nån så finns få fel....bara ögonen går åt hållet för den :)
2020-10-27

  BenGust VIP
Och mina ögon behöver gå i parterapi.
Gillar den raden xtra.
Och så finns det dem, vars ögon är ouppfostrade och tittar åt motsatt håll eller på fel ställen.
2020-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Hon kallar sig poet
Hon kallar sig poet VIP