Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

sammansmältning

 

tiden glödtänder
gårdagens grådager
snölager smälte till vatten
pågående strid om liv
tvekar oroligt om lusten
till mina outsagda ord
innehållslösa köldrök

står jag så i skogens utkant
mitt i förvandlingsdimman
ögats sikt gränsar mot noll
inre perspektiv grumlas av
mjuka dunkel
som fastlagsris utan fjädrar
för orkeslös att klä framtiden
i längtans bjärta färger
alltings enslighet är oformlig
sjudande ovisshet är mej när som inlåst bisvärm i hösten




Fri vers av Per Rydberg
Läst 134 gånger och applåderad av 4 personer
Publicerad 2020-10-22 10:15



Bookmark and Share


  Solweig Jansson VIP
Så fint du gestaltar det inre - yttre !
2020-10-23

  AiA Maria den fria
Berörande kontraster


Tack!
2020-10-22

    Lena Staaf VIP
När höstens mjuka gråtoner blir till ett inre vemod.
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Per Rydberg
Per Rydberg