Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


DET RINNER EN ÄLV GENOM ÄLVKARLEBY

Det rinner en älv genom Älvkarleby

Den åtskiljer öst och väst

Jag levde på östra sidan en tid

Och där blev jag främling och gäst

Jag dog från min gamla tillvaro där

Jag trodde jag visste bäst

Men Gud visste bättre än Gustafsson

Han tog mig från leda till fest!

 

Det rinner en älv genom barndomens by

och Dalälven är dess namn

Den brusar och forsar och slutligen

den mynnar i havets famn

Själv gick jag från sött till salt, som den gör

från mörker till Jesu ljus

Det strömmar en älv genom Älvkarleby

och jag går till Faderns hus

 

 

LARZ GUSTAFSSON 22/10 2020




Bunden vers (Rim) av Larz Gustafsson VIP
Läst 175 gånger
Publicerad 2020-10-22 10:18



Bookmark and Share


  siv birgitta.a. VIP
tack
2020-10-24

  siv birgitta.a. VIP
tack går rakt in i hjärtat
2020-10-23

  stormengudrun VIP
Talande och vackert :-)
2020-10-23

  Annaemi VIP
Fin bild av byn och älven som delar den.
2020-10-23

  Elaine.S VIP
Fina balansgångar mellan tid och rum.
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Larz Gustafsson
Larz Gustafsson VIP