Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DIKTANDETS VILLKOR

Man försöker ändå
att få versen att gå
på små fötter med rim i sin ända.
Säkert vill den gå på,
inte stampa och stå.
Säkert går den att återanvända!

För när dikten känns död,
utan stadga och stöd
och dess ben är begravda och brända,
kan den åter få glöd,
kan den rosig och röd
plötsligt lysa med lyktorna tända!

Man skall inte ge opp!
Finns det liv, finns det hopp.
Poesi är ett evigt ´kanhända´.
Under skrivandets lopp
växlar starter och stopp.
Det är diktandets villkor, det kända.







Bunden vers (Rim) av Ulf Carlsson VIP
Läst 125 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-22 17:54



Bookmark and Share


  Minkki VIP
instämmer i Poesi är ett evigt 'kanhända' därigenom blir Poesin = Livet
2020-10-24

  Horace
Fint, gillar
poesi = kanhända,
ödmjukt anspråk
på att komma nära
verkligheten eller
uppfinna den

tack
2020-10-22
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP