Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Självporträtt




Jag är som en gammal vas
ganska ovarsamt hanterad

kantstött
sprickor i glasyren

de yttre skavankerna
är oväsentliga

är alltid full med blommor




Fri vers (Fri form) av Marita Ohlquist VIP
Läst 253 gånger och applåderad av 28 personer
Publicerad 2020-10-23 09:50



Bookmark and Share


  Dennis Brinkeback VIP
Ändå en fin vas
2020-11-09

    Linda Hjelm
En av de vackraste vaser!!
2020-11-08

    Peter Söderqvist
En fin bild av dig själv. Dina dikter är som blommor.
2020-11-08

  Peter G VIP
Underbart fin liten dikt, med en slutrad som ger ett mycket stort leende!

Tack!
2020-10-27

  Sanna i badet VIP
En vacker självbild. Den får mig att le.

2020-10-27

  DavidM VIP
Välskriftade metaforer med sekvenser ur livet.
2020-10-27

  Kajan VIP
Fint om det som räknas...innehållet.
2020-10-26

  DominiQueen
Wow, så värdigt, fyndigt gestaltat
och en helt underbar slutknorr.
FINT!
2020-10-26

  Gunnel Eriksson VIP
Ännu en bra bild.
Kanske det är skavankerna som
skapar personligheten med eller
utan blommor.
2020-10-25

  Ezmeralda VIP
Underbart Maritha,
skavanker är oväsentliga.
Blommor är viktiga!
2020-10-25

  Solweig Jansson VIP
Fin bild !
2020-10-25

  Blomma-Stjärna VIP
blomstren är livets bästa - men skönhet finns också i ålder och visdom - i en kantstött älskad vas med sprickor i glasyren ;-)
2020-10-24

  Eva Helene VIP
Blommor behöver vi omge oss med och tack för att du bidrar till detta med denna lilla fina diktblomma!
2020-10-24

  Niliboy
jomenvisst!
2020-10-23

  överlevaren VIP
Drejad av livet ....en dyrgrip!
2020-10-23

  Olof Lagerhorn VIP
En fin bild om vad det är
att vara människa.
2020-10-23

    Elisabeth Nilsson VIP
Underbar målande dikt om människan och livet, med skavanker, ändå med ett blommande inre.
2020-10-23

    Lena Staaf VIP
"Snus är snus om ock' i gyllne dosor
men rosor i ett sprucket krus
är ändå alltid rosor." (som någon, minns ej vem, skaldade för länge sen).
2020-10-23

  Öknens Ros VIP
Fin metafor för människan.
2020-10-23

  ULJO
Briljant uttryck.
2020-10-23

  bibbi ahrnstedt
Mycket vackert om vasen och livet
2020-10-23

  Sparvögat VIP
Antikviteter är bland det mest värdefulla som finns. De har patina, originalitet och en lång historia att förtälja.
Ovärderliga helt enkelt liksom du min sköna...
2020-10-23

  Feliaxel VIP
Jag ser bilden av dig som blomfylld vas framför mig
Fin liknelse
2020-10-23

  WyS VIP
Livet lär och blommorna lyser upp din väg!
2020-10-23

  AiA Maria den fria

HURRA vad fin DU ÄR!

Tack!
2020-10-23

  Maria Sundelin VIP
Gillar din liknelse
Kramar
2020-10-23
  > Nästa text
< Föregående

Marita Ohlquist
Marita Ohlquist VIP