Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


har du inte undrat varför det är så tyst? Man hittar bättre sig själv i tystnaden...


tystnadens oväsen...

Läkande ? att i stillhet

Där i tystnad      (Ett slags landskap)

återfå

en eller ett

det är klarheten där...

Vart

än de hän sticker mot ,

gör det ont! 

tränger sig in

djupt mot kärnan 

pulserande som en motor

håller allt i liv..

måtte vara väldans mörkt där inne

aldrig en skymt av dags ljus

har det fått..

 

 

Som Josephe Conrads bok "Heart of Darkness" älskar detta mästerverk som skrevs under den Victorianska högblommningens tidevarv 

Moralen i kolonialismens fotspår.. allt blir politiskt i någon grad..

man borde ha en lucka i bröstet där hjärta får se lite dagsljus ibland..

på sätt och vis har det utformat sig så för mig.. 

Hjärtat har vid två tillfällen fått sett de yttre ljus som vi befinner oss i ..

 

... .....  




Prosa av danne //
Läst 305 gånger och applåderad av 11 personer
Publicerad 2020-11-07 01:58



Bookmark and Share


  AiA Maria den fria
Fint o viktigt!

I varandet finns allt!


Tack!
2020-12-15

  Solstrale VIP
Du bereder insikter för oss i ord, och bild med ett säkert perspektiv på det vi alla bär i hjärtat. Lysande skaldat!
2020-11-09

  bibbi ahrnstedt
Skicklig dikt om tystnaden, roligt med luckan för hjärtat och kunna titta ut
2020-11-07
  > Nästa text
< Föregående

danne //
danne //