Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Lucia

 

Lucia du goda och väna
lys upp vår mörka tid
vi alla dig gärna betjäna
och låta dig lysa din frid

Du kommer ut ur mörkret
och lyser upp vår värld
med anletet helt avklätt
du skrider utan flärd

Dina vackra toner ljuder
när du sakta skrider fram
din godhet lyser igenom
och hindrar ondskans kraft

Du inger hopp hos oss alla
som all din kärlek ser
och snart hos alla skalla
Lucia oss ljuset ger

Ljuset som alltid ska brinna
och som ingen kan släcka ner
ett hopp om att freden finna
när människor godhet ger

Lucia du goda och väna
lys upp vår mörka tid
vi alla dig gärna betjäna
och låta dig lysa din frid





 

 

 




Bunden vers (Rim) av Christin Lederman VIP
Läst 207 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-11-12 19:12



Bookmark and Share


    ej medlem längre
ögon utskuren
springkniv i midjan
ofött barn buren
i tystnad den skira

2021-01-14

  ULJO
Så fint om vårt helgon
2020-11-14
  > Nästa text
< Föregående

Christin Lederman
Christin Lederman VIP