Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

...genom alla tider

präglar kärleken
som det naturligaste
högsta

den har kritiserats från och till
genom alla tider

och har blivit
någonting mer
än vad själsfränden egentligen vet

är man någonsin tillräcklig?
kan man verkligen ansvara för någon annans existens?

kärleken kan nås
bort från de mest låsta dörrar
och sprida kaos av avundsjuka

då kan svartsjukan infinna sig som en skugga
med den som spelar kärlekskrigets vardag

att se bortom allt
för vad vi än känner till
fördjupar sig förtroendet i relationen
när vi står som längst bort ifrån varandras perspektiv

må vi hitta lojaliteten
när vi inte finner tid

må oss att skapa sans
med kompromissen

är bara förändringar
nivåer av faser
med den mening som livet tillhör

är kärlekens storhet
att få uppleva
en annans värld
i sin egen atmosfär

att älska barmhärtigt
och aldrig låta sig kuvas

är jämlikhet och jämställdhet
en balans mellan personlighet
och kunskap kan erbjudas

för varje spelat blad
är våra karaktärer
baksidan
som stöttar
när du vet bättre än jag

att tillåta dig finnas i mitt liv
är lika mycket i tanken
när jag behöver göra det rätta
som svar

ser jag dig nu
med öppna ögon

du har fått mig att vakna
med ditt språk
kan jag äntligen
se spår

jag känner med dig
och har en innerlig närhet
om allt som jag går igenom
genomsyras av din säkerhet

bortom förnuftets fantasi
lär jag mig kreativt
om man nu kan lära ut själslighet
vore jag nära energins källa

att lära känna dig
lär mig något nytt varje dag
det tar aldrig slut

så länge jag har minnet mitt

så är livet värt att leva
som första dagen
var den sista

från och med nu
börjar jag bli min egen figur

du är självklart bjuden på färden
vart den än bär oss

med allt vad livet innebär
bär du mig under dina vingar

och vi verkar alltid ge det bästa av varandra
så som det ska vara

genom alla tider
får vi nog höra nu om då

kanske stiger vi högre
och har inte alla svar på bordet än
lämnar en dörr på glänt

en privat uppvisning
gjord för bara dina ögon
är vackert lyckan förundran?

Snälla! Tänd våra själars värme
i detta kalla klimat

är hjärtats bravur
som talar till dig
om hur vi skapar det bästa
för varandra

Tillsammans
Oss

Jag & Du




Övriga genrer av eldblomma
Läst 120 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-23 18:56



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

eldblomma
eldblomma