Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Utan mörker inget ljus

Kanske är norrskenet 

De kalla mörka polarnätternas sätt

Att visa

Mörker och ljus måste samexistera 

För att fånga nyansernas vackerhet 

 

Ty utan mörker och kyla

Kan vi inte se ljusets färgspel 

Där det dansar fram över himlavalvet 

Likt böljande påfåglar i samförstånd 

Medan mörkret kylan och tystnaden 

Ramar in allt det som i det ögonblicket 

Är vackrast 

 




Fri vers av Maria Sundelin VIP
Läst 155 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-28 08:22



Bookmark and Share


    ej medlem längre
Bra skrivet!!
2020-11-06

  Solstrale VIP
En riktigt bra poesi!
Med de rätta elementen, kontrasten i mörker och ljus, bra format!
2020-11-06

  Marita Ohlquist VIP
Utan mörker skulle vi inte uppskatta ljuset!

2020-10-28

  ULJO
En förutsättning för ljus är dunkelheten
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Maria Sundelin
Maria Sundelin VIP