Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

I SLUTET AV OKTOBER

Oktober bleknar i sitt skymningsland
och mörker övertar kalenderslutet.
Oktobers ljusa löfte blir nu brutet
och bladens pergament har släckt sin brand.

Vem bryter strålarna på livets färd?
Oktobers färgsymfoniska karisma
är tomt. Mörk glimmar vattendroppens prisma
i aftonlandets skuggomslutna värld.

November brukar bara bli en lista
på dödens skördar. Glömskans tunna glas
skall immas av förljuget helgonaktiga.

Ett liv har ingen bondepraktika
att följa som prognos och levnadsbas
och ingen vet om ens oktober är den sista.


















Bunden vers (Sonett) av Ulf Carlsson VIP
Läst 129 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-28 15:22



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Vackert skrivet och rimmat ja nu blir det bara mörkare, svårt att ta sig vidare särskilt i dessa tider
2020-10-31
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP