Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Med respekt tagen för ert val av yrke' måste jag bara få fört till protokollet att ni kunde ha valt en annan bana, ha velat bli kallad vid det mera familjära 'du', istället för det så officiella 'ni'...


Jag älskar dig förstås trots allt





Du gör mig så förbaskat irriterad
för att du vill att andra väl kan
'dansa efter din pipa',

trots att de själva
vill kunna välja att säja
'ja', 'nej' eller 'kanske'.

Trots att det egentligen bara finns ett val.
Av rent överlevnadtekniska skäl
vill du kunna ha ett val att göra.

Även om valet sedan måste bli ett distinkt
'ja' eller 'nej'.
Nog litet beroende av hur frågan är formulerad.

Avhängigt din egen förmåga att 'leverera'
eller bara 'ta det kallt'
i situationen som sådan.




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 506 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-24 00:53



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP