Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Parken ifråga är belägen på en ö mitt i huvudstaden. Den ön har i vardagligt tal blivit omnämnd som Långholmen, är belägen på södra sidan samt är en plats för fri tids båtar av olika standard och ägeri.


En dag i parken då solen stod i zenit




Jag kom förbi ett litet som undanskymt område,
omgivet av höstens halvt avbladade buskage.

Där skymtade jag en människa i hukande position
vilken med en sorts mobil kamera filmade
en sekvens vilken verkade utspela sig strax framför
individen ifråga, vilken var iförd mörk klädsel.

Av ljudet att döma en lätt ensidig strid mellan
en angripare och hennes offer.

Med hugg och slag
utdelades en sorts rån eller kanske hämnd,
jag kunde i min litet dolda position
inte besluta mig för just vilket.

I en annan scen bara några meter därifrån,
men som ej uppmärksammades särskilt
av den vilken filmade striden, satt en ung kvinna
ovanpå en i gräset liggande man
och utförde en samlagsliknande galopp.

Som jag är en smula ovan vid scenerier av det slaget
valde jag att göra just egen sorti.

Bara inte genast, ehuru jag var nyfiken på
om något mera skulle kunna utspela sig
vid sidan av stridens krafter och möjliga intensitet.

Den unga kvinnan vilken syntes rida i snabbt
och i än snabbare något uppskruvade tempo,
föreföll att som stelna till något samt få
en allt mer ryckig stil till rytteri.

Jag drog mig för att dra några något förhastade
slutsatser av sceneriet samt drog mig undan mot
mera strandmiljö för en stunds kontemplation.
Säkert för att inte i onödan störa inblandade parter.



(Fullkomligt onödigt tillägg. Personen i novellen och den som skrev texten är inte släkt med varandra. En del läsare får för sig så mycket, bry dig mer om vad du själv får för dig att tro samt tycka.)




Prosa av lodjuret/seglare VIP
Läst 190 gånger
Publicerad 2020-10-24 01:26



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP