Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Ett nytt liv...

 

Det spelar ingen som helst roll  att jag dör

Och det är oviktigt när det sker

För tiden finns snart inte mer

till att leva i den värld som jag vill leva i

 

Och med vedmod ser  jag in i ditt vackra ansikte

Så ovetande den värld som väntar

Om den väntar

Vad finns då kvar

Vår fauna

Vårt djurrike

Vårt syre

Vår frihet

 

Jag önskar jag kunde rädda världen för dig

Men det kan jag inte

Önskar det fanns en ny planet

Där vi kunde börja om

Där vi lärt oss av våra misstag

Där vi kan mötas med samma tankar

Där vi lever efter de resurser som inte förgör det som är så viktigt

 

Jag ser in i ditt vackra ansikte

Så orörd av allt ännu

Dina små händer

Som omsluter mina i ett fast grepp

Ska ge allt jag kan för att göra den lite bättre

 

Rädda det som räddas kan

Viktigare ord en någonsin

Ord som snart kan vara försent att skriva ner

 

Du ger mig viljan till att jag måste hoppas

Min fina nya kärlek

Mitt barnbarn

Välkommen till ett år som är helt upp och ner

 

 

 




Fri vers av Anna Nyman
Läst 180 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-24 08:44



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Anna Nyman
Anna Nyman