Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Den pietetsfulla anglikanen




Låt dig inspireras
Med ömheten ifrån
Dina egna fotsulor

Därför att du gått
omkring i tillvaron

Med ord lösryckt
använda från sina
olika sammanhang

Nu sammansmälta i en
gemensam tidsanda


Av invecklade tillfälligheter
som samlades och hettades
upp inuti Dig som ett brännjärn

Av brinnande längtan
att erfå nuets glödande
sanning ifrån alla o envar


Innan den helt försvunnit in
i dåets fördolda skuggor


Och grävlingen som nosat
omkring i natten på gårdagens
mänskligt kvarglömda rester


Tassar in till sitt gryt och sluter
In sig i sig själv

För allt låter sig inte göras.

Utan att man får det vänta
ut till sitt eget slut. ..




Fri vers av Sefarge VIP
Läst 145 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-24 13:26



Bookmark and Share


  Kungskobran VIP
Allt tar slut till slut även dikten
2020-10-27

  Bodingen VIP
Nutid, dåtid och framtid i all ära men finns tid överhuvudtaget? Eller sker allt i samtid?
2020-10-25

  Scarlett Miryam VIP
Tänk allt som samlas under livsstigens fotsulor... (men hur många kan/vill böja sig nog att skåda dessa under?)
Dessa "tillfälligheter" man förpassar.
("För allt låter sig inte fångas")
2020-10-25

    Lena Staaf VIP
Nuets glödande sanning, vilken är den? Vi är präglade av tidigare erfarenheter, både egna och andras, vår historia. Det är en konst att öppna upp mot det som händer nu och det som kan tänkas komma att hända. Att våga så vi slipper multna i grävlingsgrytet.
2020-10-24
  > Nästa text
< Föregående

Sefarge VIP