Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Har ni varit på tinder?

Då har ni kanske mött kanske-mannen?
Ni vet den där mannen som har så höga krav på sin blivande kvinna att han skulle aldrig komma sig för att vara riktigt ärlig. Tyst tänker han. Jag lovar älska dig om du har tonårsbröst dito lår och en stuga i skärgården men det säger han ju aldrig han låter enbart ett fritt svävande till intet förpliktigande KANSKE komma över sina läppar. Kanske och åter kanske och tyvärr om hon släppt till sig redan under första natten har nog allvarligt försämrat sina chanser till ett långvarigt förhållande.
Jag som är en heterosexuell man en så kallad 70+are. och ännu tydligt minns tonårstidens existentiella ångest kring kärleken och dess många intrikata turer tror mig förstå hur blivande män tänker och reagerar. Den delen av mitt liv längtar jag definitivt INTE efter. observera när jag var ung fanns det inga självutnämnda experter som delade ut förnumstiga råd typ "så talar du med din tonåring om sex och kärlek". Man var helt enkelt tvungen att bära sin existentiella ångest för sig själv ; att prata om dessa ting med kompisar var helt enkelt lönlöst. De slog på en min av här ser du en som har varit med. Minns en jämnårig spoling som helt fräckt tyckte har man varit ihop med en tjej mer än ett halvår är det bara slentrian. Det är till att ha krav tänkte jag dystert i min ensamhet. Det gick så långt att när jag gick i närheten av Mynttorget i närheten av slottet skickade jag upp en bön till vår herre som formulerades ung så här. Herre gud låt mig inte få dö utan att jag legat med en tjej.
Jag blev efter en tid bönhörd och min lycka visste inga gränser men säg den lycka som varar för evigt. När jag efter några månader ånyo passerade Mynttorget kom bönen åter men i svagare form. Åsså en till. Som sagt jag blev bönhörd men min barnatro har jag dessvärre förlorat. Undrar om bestraffning väntar på andra sidan. Jag har ju fullgjort min plikt att ge människolivet möjlighet att leva vidare. Krasst tänkt är det inga större skäl för att jag skall gå och skrota här på vår jord men jag måste säga jag har ingen emot att springa i vägen ett litet tag till




Övriga genrer (Kåseri) av Sören Turesson VIP
Läst 116 gånger och applåderad av 2 personer
Publicerad 2020-10-24 17:40



Bookmark and Share


    ej medlem längre
En trivsam text att bli kompis med!
2020-11-27
  > Nästa text
< Föregående

Sören Turesson
Sören Turesson VIP