Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vi fäster skuggorna vid träden

Jag läser tecknen längs din kropp,
en handfull gyllene lavar
de krumma och fläckiga ärren
av obruten sten

som vi sökte oss norrut
reste altare av fällda träd
sydde lakan av himlens vita
klädde fälten med tystnad

och stycken av dolda fåglar
mellan vintergrå stammar
isen som sakta mörknar
i sprickor och stråk

vi är smådjur i vintersömn
i vår bädd intill jorden
där slyn varsamt slår rötter
om våra hjortliga namn




Fri vers av Grävling
Läst 135 gånger och applåderad av 9 personer
Publicerad 2020-10-24 18:45



Bookmark and Share


  Elaine.S VIP
Stort, mäktigt, storslaget och mystiskt är orden som kommer till mig när jag läser dina ord.
2020-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling