Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Midnatt av dig

Vingar av fläder.
Videung och hennes själ.
Förbi naken dagg.




Bunden vers (Haiku) av Black raven VIP
Läst 107 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-24 21:14



Bookmark and Share


  Horace
Vackra starka bilder
men greppar inte
titelns Midnatt av dig,
det är detta ”av dig”
som förvirrar

Får mig att undra om
bilden av spröda Jag
som vingar av fläder
själen som videung
och förnimmelse av
naken dagg öppnar
upp för ovisst möte
med midnattsmörkret
i det inkluderade Du,
som motsättning till ljuset,
livet och kärleken i Jag

Jämvikten mellan ljuset
som visar Jagets vackra
värld och mörkret i Du
kan vara enbart vackert
poetisk, men utesluter
inte en antydan av att
mörkret hotar Jaget,
kärleken och hälsan

Om så är fallet, och Jaget
anar det i diktens form,
har dikten fullgjort sin
medvetandegörande
uppgift och Jaget bör
överväga att lämna
Midnatt, använda
vingarna, eller helt
enkelt lägga benen
på ryggen och dra

Men det kanske inte
finns något av detta
i dina vackra bilder

Tankeväckande poem
Tack





2020-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Black raven
Black raven VIP