Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Bergsklättrarna!

Hoppa över hit innan klippan som du står på
bara faller samman
För det är din enda chans om du vill överleva
Och självklart så tar jag emot dig i min stora famn
Så hoppa någon gång nu då
Stå inte bara där och tveka helt skräckslagen
Utan fatta dig mod och gör som jag säger innan
du faller ner mot en säker död där du med all
sannolikhet kommer att bli begraven

Hon stod där vid klippkanten helt lamslagen
tills hon ändå fattade sig mod och hoppade
ifrån klippkanten då jag lyckades få tag i
hennes ena hand i sista sekunden
och dra henne emot mig innan klippavsatsen
föll ner till avgrunden
Vi lyckades mot alla odds
För sedan satte vi oss bara där på bergstoppen
den ena mer andfådd än den andra och pustade ut
Båda medtagna av det hela
Men ändå så bestämde vi oss på en och samma gång
att nästa gång som vi klättrar får det bli K2..

Bergsklättrarna!

Hoppa nu då
Alla måste vi hoppa ibland eftersom vi lever ju jämt
och ständigt på hoppet om en bättre morgondag...

Ken Cassel
25/10-2020




Fri vers av Ken Cassel
Läst 94 gånger
Publicerad 2020-10-25 02:25



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ken Cassel