Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

att gå i andras skor

För det första är de obekväma
de passar inte, de skaver överallt
efter några steg blir det blåsor som brister
för våra fötter är olika

vi kan även beskriva det
som att bestiga ett berg och se utsikten
Den talar ett språk, omöjlig att förstå
ett filter finns som skymmer sikten
filtret alla olikheter
min sanning är enbart min

vad händer då mörkret inte förstår
varför ljuset finns
allt som lever behöver ljus för att överleva
människor djur växter
alla vill bli älskade och sedda för vad de är
vad händer med människor
bakom knappar och trycker
som inte förstår hur plågan känner
kan nog inte, ångesten skymmer sikten

Vem vill att döden knackar på
vem vill höra andetagen och stegen
vem vill se en älskad inte mår bra,
försöker allt
först blundar jag för jag vill inte se
plågar inte medvetet efter jag sett Smulan lida
uppsöker veterinären,
väntar inte på allt ska vända
att leva förlusten
härdar sorgen oss ?
till viss del, man lär sig acceptera döden

den plats jag fått där jag kan minnas dem
äntligen färdig
de har väntat länge de 7 vita kartongerna
de väntar än och blivit flera
därtill vägen till Golgata du och jag måst gå

så mycket sorg att äta






Fri vers av morgonstjärna VIP
Läst 107 gånger
Publicerad 2020-10-25 07:35



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

morgonstjärna
morgonstjärna VIP