Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Tycker det blir allt svårare att hitta dikter som jag tycker håller måttet, den här har lite annorlunda rytm.


Rosensmyckad


På drömmarnas skyar seglar jag fram
ursprungen ett brusande hav
mitt arvsklädda skepp når frimodig hamn
i landet där aftonfrid råder.

Mild flyktar dagen och trygg är min färd
från höjden den skimrande blå
tanken är svunnen, glömd är den värld
där svärdet var nära vart släkte.

Skogarna sjunger och himmelen ler
framsprungna ur källan så klar
av mycken hugnad den porlande ger
fjärran från världslivets armod.

Rosensmyckad går dagen till ro
stilla och lugnt vändes bladen
underbar lustfylld är drömmarnas bro,
från dess fäste en ljuvgiven vind.




Bunden vers av Roland Holm VIP
Läst 106 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-25 11:49



Bookmark and Share


  Öknens Ros VIP
Fint dikt om liv och natur.
2020-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Roland Holm
Roland Holm VIP