Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

DE HÄRA ME KLIMATE´

Nu är ´e ju de hära me klimate´,
som borde ligga längre fram i fate´
och inte skuffas undan utav vale´
av presidenter å corona-tale´.

De ä ju dags att göra nå´t åt klote´,
åt slöserie´ och åt oljehote´.
Politikerna slösar ju me tiden,
så snart är jordens levnadstid förliden.

Nu är´e tid att ta personli´ ställning
för hur man lever själv i jordens kvällning,
för va man käkar, hur man åker, slänger
å andra livsförstörande mojänger.

Så börja mä ´re själv nu på direkten,
så kan du bli ett hopp för tjocka släkten.
De hänger på att ändra levnadssätte´
och proppa skallen me´ re rätta vette!




Bunden vers av Ulf Carlsson VIP
Läst 218 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-25 13:30



Bookmark and Share


  Sparvögat VIP
Klokt talade ord...
Jorden förgås sakta...
Alla får dra sitt strå till jordestacken!
2020-10-25

  Koloristen
Svårt att motsäga detta. :)
2020-10-25
  > Nästa text
< Föregående

Ulf Carlsson
Ulf Carlsson VIP