Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
[till Ulla Medhage]


Som neutrino


Trots att åldern spiller ut
över en stor yta
och famnar
en vidsynt kognition,
har blicken ingalunda fördunklats
inför händelseförloppen
här ute
i Big Bangs utmarker,
där nya världar snubblar
över varandra
fortare
än någon enskild hinner registrera,
medan de ändå uppfattas
och medvetandegörs
i de världsomspännande digitala
nätverken,
som neutrino
i gigantiska, vattenfyllda bergrum
djupt i Tellus hävning;

i Sången från Doris dalar;

våra kroppar kosmiska farkoster;
varseblivningen universums utkikar
i levandets katalys

Formler och dikter
glimmar och glittrar




Fri vers (Fri form) av Ingvar Loco Nordin VIP
Läst 138 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-25 16:50



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Ingvar Loco Nordin
Ingvar Loco Nordin VIP