Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Forumet. Inspirationsdikt 201025


Tröst

du reser med lätt packning
har lämnat det som varit
går över bergspasset
i skymningen när bönen ljuder
inte så förundrad, men en kort stund,
när löven glöder under den nedåtgående solen
tänker du på individualisterna
hur de en efter en faller
som utspridda flygblad, dumpade
ur ett flygplan under ett krig
som en påtvingad partipolitisk kampanj utan riktning
där mörkret råder under devisen Jag, bara Jag
och hur Det alltid tycks väcka det som krypit under en sten

när flyttfåglarna återvänder, då går även du
för också du ska vända åter
till något som har varit
och som du fortfarande saknar
inte för att få rätt,
men kanske för att nå,
försoning?




Fri vers (Fri form) av ßluie VIP
Läst 280 gånger och applåderad av 7 personer
Publicerad 2020-10-25 17:04



Bookmark and Share


  bibbi ahrnstedt
Riktigt vackert, skön stämning och mycket poetisk
2020-10-30

  Anya VIP
Läser också flera gånger. Funderar på vem diktarduet är? Det det andra stycket handlar om. Är det vintern? *funderar*
Intressant om individualisterna också.
"Jag, bara Jag"
2020-10-26

  Bjarne Nordbö
Läst flera gånger nu. Den växer sig så stark i sitt uttryck. Så snyggt ihopsydd så jag storknar. MVG.
2020-10-25

  den nakna poeten
helt underbart vacker bravo !!!
2020-10-25

  Stisse
Underbar dikt som verkligen ger perspektiv på livet. Trots kaos och lidande kan vi hitta ljuspunkter i våra liv "inte för att få rätt". Försoning och acceptans är motgift till destruktivitet och kaos.
2020-10-25
  > Nästa text
< Föregående

ßluie
ßluie VIP