Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Där ondskan bor

På det blåa kommunhuset från sjuttiotalet
sitter en samling kråkor och förlustar sig
Klocktavlan på gaveln skjuter gula pilar av ljus
förnimmer en tid då det fortfarande fanns hopp
även här omkring.
Bländar mitt fönster med glanstid från förr
viskningar från Folkets Hus
folket; det var vi.

I går skjöts en man till döds
och det är långt till Mariatorget
Ungefär 37 minuter med tåg och t-bana
Jag cyklar aldrig till jobbet och igår sköts en man till döds.

Det där ; det är statistik
det är brottskoder
nedlagd förundersökning
och tystnadskultur

Det där; det är tystnade andetag
stilla odunkande hjärtslag
och evigt gråten -i halsen hos för-alltid lämnad mor
i det gråa höghuset runt hörnet.

Det där; det är avståndsparadoxen
de som dör och de som lever
de som dör som de lever och de som lever så att de kan slippa se de som dör.

Det är i hålet mellan människor och människor som ondskan bor








Fri vers (Fri form) av notsomad
Läst 176 gånger och applåderad av 6 personer
Publicerad 2020-10-25 20:47



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

notsomad
notsomad