Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Farhåga, sken, ring

När himlen har vänt sin rygg åt oss
blir vår vattenpöl ångeststor
o, moder vår

nu böjer vi oss
över kanten
som andra små
grässtrån
invid dammen

våra minnen blandas
tills mot botten
bottnens bruna lövström
vi blir speglar
för oräkneliga skärvor

skåda stjärnorna
med en ring omkring
se dina farhågor
i ett violett sken

o, fader vår
en sådan ring
har doft av blod
den endast katten
kan slå ur tassen sin!




Fri vers (Fri form) av Blomma-Stjärna VIP
Läst 254 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-26 02:19



Bookmark and Share


    Elisabeth Nilsson VIP
En sakral och finstämd känsla i din böneliknande dikt, intar läsarens sinne.
2020-10-26

  Anya VIP
Som en fin och ödmjuk bön. Tycker om inslagen av religion, moder vår och fader vår. Effektfullt.
2020-10-26

    Lena Staaf VIP
En känsla av vemod och bävan. Vackert skrivet!
2020-10-26

  danne //
liv å rörelse , känner mig på något sätt hemma bland din ord ...

kul när det liksom berör en på det planet som något reflekterande från en annan poet...


2020-10-26

  AiA Maria den fria

Fångande mångfald i flöde

Tack!
2020-10-26

  Marita Ohlquist VIP
En intressant och spännande text som stimulerar tanke och känsla!
2020-10-26

  Kungskobran VIP
Intressant dikt som ger intryck från många håll
2020-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Blomma-Stjärna
Blomma-Stjärna VIP