Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
Dröm 26/10


Lika på ICA - en drömraga

 

 

När jag vaknade med telefonen

uppträdde den alldeles rysligt fånigt

hade installerat nya konton

inte något gick på nytt att frånta

installerade för evig framtid

det var visst det nya i vår samtid

androiden var nu invaderad

ja för alltid var den ockuperad

några konton hade vänners namn

andra kom visst från en okänd hamn

 

Gick på torget med min lilla mamma

vi blev hejdade och måste stanna

många kvinnor där som ville kramas

ja det var ett riktigt citydrama

mamma fångad under röda capen

kullerstenen fylld av pappersskräp men

såg väninnan under röda filten

ömsint kramande förutan kilt-män

sedan satte vi oss på en bänk

för att göra lite eftertänk

 

Då kom ICA-Stig med sällskapsspelet

mamma skulle reda ut vad som var felet

på det shackbräde med gula plast-ting

som han levererat likt en passning:

mamma skulle motta bonuschecken

om hon kunde ordna gula strecken

men hon blev visst trött på hela grejen

satte ICA-kassen på mojängen

sen blev hon förvandlad till en grabb

men en liten mjuk och spenslig labb

 

Grabben klagade på barnlösheten

jag förklarade: javisst, jag vet, men

varför kan du inte adoptera?

ungar finns det både en och flera

som behöver få en riktig pappa

grabben tvekade och ville sjappa

jag gav upp försöket att förhandla

för jag måste faktiskt gå och handla

för min mat var nu på riktigt slut

gick till ICA bakom nästa knut

 

ICA-Stig satt nu beredd i kassan

jag la faktiskt till en papperskasse

för på bandet låg så många varor

varför det? jag kunde inte svara

vem som lagt dit grillspett ost och kattmat

Stig förklarade: jag hade chattat

jag sa: det var något annat konto

Stig han svarade: nu är det pronto

jag betalade och gick sen ut

sen var sagan liksom ragan slut

 

 

 

 




Bunden vers (Rim) av Nanna X
Läst 426 gånger och applåderad av 8 personer
Publicerad 2020-10-26 07:23



Bookmark and Share


    prima donna
jamen kul och härligt rimmad men samtidigt litet skrämmande vaken. Man håller andan varje gång mobilen ska uppdateras :)
2020-11-11

  TrollTörnTrappan VIP
En potentiell liten mardröm, som vår verklighet är på god/ond väg att komma ikapp...

Dock med så kul gula inslag på schackbrädet att jag också ler åt knepigheterna och tycker drömmen verkar nästan trevlig...
2020-10-26

  Anya VIP
hahaha Härligt berättat. Ler när jag läser. Rikedom i dröm och skrivande.
2020-10-26

  Kaptenlöjtnant
ett jäkla drag. snyggt
2020-10-26
  > Nästa text
< Föregående

Nanna X
Nanna X