Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

smsångest

Ögonen stirrade på den upplysta skärmen. Hon läste genom raderna tills orden flöt samman. Det enda som krävdes var ett tryck på den blå cirkeln och kaoset skulle släppas fri och försvinna ekandes ut i det okända. Få eget liv någon annanstans. Inom kort skulle skärmen återigen lysas upp av logiken som sändes tillbaka. Fylla mobilen av magiska ord som kunde tränga genom de hårdaste murarna och likt en låssmed ta sig genom lås efter lås. Flera tryck på den blå cirkeln fram och tillbaka skulle skapa stigar genom kaotiska tankevurpor.

Trots den insikten stannade rörelsen upp. Hon tvekade och lät den hänga kvar i luften. En tankelögn och orden förintades innan de ens fick chansen. De förblev osagda och skriket fastnade i halsen. Ingen livlina kunde rädda henne från det sjunkande skeppet. Hon kippade efter luft samtidigt som stormarna rev sönder innanmätet. Bestens långa armar omfamnade den skälvande kroppen och drog henne allt längre in i sig själv. Medan skärmen sakta slocknade bredvid vandrade tankarna vidare. Den lilla handlingskraften som fanns kvar grabbade tag om det enda licensierade vapnet som hon egentligen hade.

Besten kapitulerade samtidigt som orden nådde mottagaren. Han lämnade henne i fosterställning, med tårarna brännande bakom ögonlocken och det ekande segerskrattet innanför skallbenet. När mobilen återigen väcktes till liv visste de båda två vem det egentligen var som hade vunnit den här ronden.




Prosa av brokensoul
Läst 146 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-26 12:29



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

brokensoul
brokensoul