Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Vår allas kamrat

Ett får i celibat
En hårig liten krabat
Ett svart litet får
Lämnar tydliga spår
Vår allas kamrat

Betande på ängen
Vore du utan drängen
Finns i varje släkt
Har så din egen sekt
Saknar du så poängen

Du har så ingen stake
Men saknar inte en make
Å inte kan du vara kungen
Men håller ändå hårt om pungen
Då någon alltid har en hake

Står du där med rumpan bar
Då som ett eget exemplar
För när läpparna då går isär
Så kan du inte styra ditt begär
Utan något sorts ansvar

Ständigt detta svarta får
I någon annans kläder du går
Alla vet så vem du är
Vill så bara vara populär
Vem vet hur du egentligen mår




Bunden vers (Limerick) av Lidde
Läst 135 gånger och applåderad av 3 personer
Publicerad 2020-10-26 13:43



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Lidde
Lidde