Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 
En text jag skrev för ett gäng år sedan.


Illegal

Människor som flyr från krig svält och nöd
Skickas tillbaka till en ganska säker död
Detta är ett land så hårt och kallt och rått
Där att bara fly för sitt liv kallas ett brott

Men vi kan faktiskt välja, vi vi har ett val
En värld där Ingen Människa Är Illegal

Men när bomber tillåts få falla
över en värld som tillhör oss alla
behöver vi öppna gränser och mera tolerans
så att alla kan få en rimlig och ärlig chans

Men det är just därför som jag håller tal
för en värld där Ingen Människa Är Illegal

För när staten gör fel får vi andra göra rätt
Och rätta till alla misstag som har skett
Låt det bli realitet en vacker dag
värme och ett slopat Dublinfördrag

Men nu när rasismens kvarnar mal
Kom ihåg Ingen Människa Är Illegal




Fri vers av Skepparn Rööd
Läst 142 gånger
Publicerad 2020-10-26 22:00



Bookmark and Share

  > Nästa text
< Föregående

Skepparn Rööd