Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


Bild: ULJO


Novemberaria

Höst på kyrkogården
lönnar fäller blad
kajorna från ovan
ljuder spöklik serenad
åminnelsen är här
av det som har varit
glimtar av minnen
från de som har farit

En gång var det livet
att hålla någons hand
i stunden bara minnen
av uppbrutna band
fint det ändå känns
att sitta här i natten
under stjärnklar himmel
höra porlande vatten

Höst på kyrkogården
denna allhelgonastund
skenet kring urnan
vid en stilla gravlund
skuggor som dansar
i ljuvlig novembertid
lila ljung i kruka
gemenskap och frid

(Copyright © ULJO)




Bunden vers (Rim) av ULJO
Läst 298 gånger och applåderad av 12 personer
Publicerad 2020-10-28 07:02



Bookmark and Share


  ResenärGenomLivet VIP
En tid fylld av minnen och saknad...mjukt och fint skrivet...
2020-11-10

  Solstrale VIP
Vördnadsfull och fint skrivet!
2020-11-05

  siv birgitta.a. VIP
det var fint känns så andlig -tänka på våra kära . dom är med oss varje dag i hjärtat
2020-11-02

  Ewa-Britt Nilson VIP
Glädjas av det
som "vatt" i det
igen ta fatt, i Din text
förs det så gott fram
så det känns som om
man fått en extra
glädje rabatt!

.

2020-10-30

  DavidM VIP
Texten får mig att förflyttas till minnesplatserna. Väl författat.
2020-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Vemodig och finstämd dikt om Allhelgonatid.
2020-10-28

    Max Poisé
En tanke som borde finnas oftare än en gång om året..
Snyggt berättat!
2020-10-28

  DominiQueen
Starkt, sitter där och
känner allt Du skriver..
2020-10-28

  Blomma-Stjärna VIP
så vemodsfint "vid en stilla gravlund, skuggor som dansar, i ljuvlig novembertid, lila ljung i kruka, gemenskap och frid" .... vackert så man blir tårögd
2020-10-28

  Marita Ohlquist VIP
Man får en speciell känsla att vara där på kvällen, se alla ljusen och minnas dom vi saknar!
2020-10-28

  Kungskobran VIP
Så stämningsfullt
2020-10-28

    Lena Staaf VIP
Kontemplativ dikt som speglar stämningen i Allhelgonatid.
2020-10-28

  bibbi ahrnstedt
Vackert och väl rimmat om våra minnen och den tid som är här nu, kan känna fridfullheten
2020-10-28

  Maria Sundelin VIP
Fint om denna minnenas tid
2020-10-28

  Öknens Ros VIP
Fina rim, aktuellt ämne, stämningsfullt.
2020-10-28

  Feliaxel VIP
Så fint
2020-10-28

  AiA Maria den fria
Himlafröjd-är det som känns!

Tack!
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

ULJO
ULJO