Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Mytologier

Ärren efter döda stjärnor
på trappan till sömnens riken
är vi de sovande eller de drömda
är vi vråken som kastar sig ur himlen,
dess berusande hunger

och jag skriver att förlora dig
till den saffransmörka doften
vid dess blottade hals,
ditt oläkliga språk
som springer upp ur bädden som ni delar

nu vilar redan vaggvisor för sparvar
i det torra dunet vid din nacke;
ditt ansikte blottat i spegeln
sliter sig loss
bakom hinnor av silvervitt glas




Fri vers av Grävling
Läst 221 gånger och applåderad av 5 personer
Publicerad 2020-10-27 19:40



Bookmark and Share


  Lustverket VIP
Fint. Är vi de sovande eller de drömda? Kanske både och, ifall vi drömmer oss själva. Eller som vråken, vaken, hungrig. Hur vill vi bli drömda egentligen?
2020-10-27
  > Nästa text
< Föregående

Grävling
Grävling