Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 


'Och jag som trodde mig vara ensam om att vara som jag, det vill säga ensam'. Fast använde han verkligen de där orden, kanske att han bara formulerade sig på sitt eget säregna vis.


Några tankar om en existens




En annan människa än jag, tycker
sig leva sitt eget liv, bara att han ofta
jämför sig med andra och då gärna får
för sig att han ju bara måste vara en
sådan där som unik varelse.

Han befinner sig ofta nog i sin egen
värld, även om han rör sig här och där
i verkligheten. Men han har litet svårt
att tänka sig att 'det skulle kunna
finnas fler som han själv'.

Så på det viset kan han verka litet
som frånvarande ibland fast han är
som 'just där och då'. Jag vet inte hur
jag skall kunna förklara det för dig
på annat sätt.

Men då och då överraskar han mig
med att yttra saker jag själv tänkt på,
bara att jag kanske närmat mig ämnet
från ett annat håll, mitt mera som just
personliga egna, i sympati med mig själv.




Prosa (Kortnovell) av lodjuret/seglare VIP
Läst 225 gånger och applåderad av 1 personer
Publicerad 2020-10-28 03:21



Bookmark and Share


  lodjuret/seglare VIP
Troligen kan jag ha haft ett syskon i åtanke. Eller för den delen 'Herr C'.
2021-02-01

  Horace
En meningslös erinran:

Innerst inne till förväxling
lika, som om vår materia
varit densamma och dess
omvandling i energi bara
skenbar i utväxling, en
tanke här, en känsla där,
jag och du korsas i våra
omloppsbanor i grunden
samma ellips, samma
andetag, samma centrum

Det är inte lätt att vara
narcissist i öppet sinnelag


2020-10-30
  > Nästa text
< Föregående

lodjuret/seglare
lodjuret/seglare VIP