Poeter.se logo icon
Redan medlem?   Logga in




 

Halloween

 

 

snart "bustider" är

men "buset" uteblir

Corona är boven

förstört lovet

 

inga monster kommer

ej heller vampyrer

mumien krupit ner i kistan

varulven sprungit till skogs

 

Corona dem skrämt

utan godis de får vara

kanske nästa år de får

knacka på din dörr

 

bli då ej förskräckt

när de ropar "bus eller godis!"

det är bara utklädda barn 

som älskar spela monster

 

 




Fri vers av Öknens Ros VIP
Läst 167 gånger och applåderad av 10 personer
Publicerad 2020-10-28 08:51



Bookmark and Share


  Cikoria Blå VIP
Oj! Jag måste köpa godis.
Jag vill ju inte att de eventuella monstren blir utan, ifall det nu kommer något och bankar på dörren.

2020-10-29

  Bodingen VIP
Om denna importerade från början irländska sed tycker jag inte. Allt handlar om att få kränga så mycket billiga skitprodukter det bara går. Slitochsläng-mentaliteten suger babianröv och ungarna får nog i sig godis så det räcker och blir över ändå utan detta spektakel.
2020-10-28

    Elisabeth Nilsson VIP
Som lite gammalmodig, är jag inte så svag för halloween. Men barnbarnen gillar den. Bra skrivet av dig, i vilket fall som helst.
2020-10-28

    Max Poisé
På ett litet egoistisk plan tycker jag att det är skönt att slippa påringningen, men ur barnens perspektiv är det tråkigt precis som alla andra uppoffringar som många av oss fått göra under nådens år.
2020-10-28

    Ken Cassel
Vännen min
Sluta upp och spåna och ge barnen lite Corona
Skoja bara
Är så himla trött på Corona skiten då den inte har fört något gott med sig i huvudtaget
Ingen Ying eller Yang där inte på gott och ont
Bara sorger och besvär, tyvärr
Måtte det bli till det bättre till sommaren nästa år
Kram på dig.
2020-10-28

  Kungskobran VIP
Mina barnbarn har tjuvstartat och gått till skolan i monster dräkt
2020-10-28

  AiA Maria den fria
Fina ord!

Tänker att ungar besitter en fantastisk förmåga att med hjälp av sin fantasi skapa nya rika världar... när vi tillåter- dom fria.

Jag ser med spänning fram emot vad än nu den nya världen bär.

Tack!


2020-10-28

    Lena Staaf VIP
Ett sorgset konstaterande av hur Corona drabbar även barnen.
2020-10-28

  ULJO
Blir nog inte så mycket bus i år, som tur är.
2020-10-28

  Marita Ohlquist VIP
Plötsligt blev livet annorlunda
vi blev varse vår sårbarhet
rörelsefriheten är begränsad
hur länge är det ingen som vet.
2020-10-28

  Feliaxel VIP
Vi får hoppas att det blir lite mera normalt snart
2020-10-28
  > Nästa text
< Föregående

Öknens Ros
Öknens Ros VIP